4 Ağustos 2008 Pazartesi

Tuzla Akfırat Belde Belediyesi Başkanı Hilmi Yıldız Görevden alındı

Son dönemde hakkında çıkan yolsuzluk haberleriyle gündeme gelen Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, İçişleri Bakanlığı’nın emriyle Tuzla Kaymakamı Fahri Keser tarafından bugün (1 Ağustos) saat 16.00 itibariyle görevden alındı.

Hilmi Yıldız'ın yerinde olmaması nedeniyle tebligat, Bel. Bşk. Yard. Sertaç Göray'a tebliğ edildi. Tuzla Kaymakamı Fahri Keser haberi doğruladı.

Son dönemde, özellikle imar yolsuzluğu, yakınlarına menfaat sağlama, orman arazisini imara açma gibi çok önemli dosyalarla Takvim Gazetesi tarafından gündeme taşınan Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, uzun süredir İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler tarafından inceleniyordu. Yapılan incelemeler sonucundan Bakanlığın yazdığı ‘görevden alınma kararı’ soncunu Yıldız, Tuzla Kaymakamı Fahri Keser tarafından görevden alındı.

Hakkında sayısız dosya vardı

Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız hakkında, orman arazisini imara açmak ve buradan kendisi ve çevresine arazi rantı sağlamak, kamu arazilerini yakınlarına peşkeş çekmek, evrakta sahtecilik yaparak ihale düzenlemek gibi iddialarla gündeme gelmiş ve çıkan haberler üzerine İçişleri Bakanlığı, Akfırat’a müfettişlerini göndermişti. Müfettişler, uzun süredir bölgede inceleme yapıyordu.



Eski imar müdürü saldırıya uğramıştı



Görevi sırasında tanık olduğu yolsuzluklar sonucu Akfırat Belediye Başkanı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan ve İçişleri Bakanlığı’na şikayet eden İmar Müdürü Hüseyin Çelik, şikayetlerinin ardından pek çok saldırıya uğramıştı. Çocuğu kaçırılmak istenen, kardeşi bıçaklanan Çelik, geçtiğimiz günlerde de Belediye Başkanı ve oğlunun koruması olduğu iddia edilen kişeler tarafından kurşun yağmuruna tutulmuş, şans eseri kurtulmuştu.



Orhanlı’da da soruşturma sürüyor



Benzeri iddalar Akfırat’a komşu Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi hakkında da ortaya atılmıştı. Ekşi hakkında, okul arazilerini üzerine alarak bağışçılara satmak, imar planlarında yakınlarına özel uygulama yapmak, özellikle A lejantı tabir edilen akaryakıt istasyonu yerlerini kendisi ve yakınlarına dağıtmak ve Tepeören’de bulunan devlet ormanını sahte haritalarla yokmuş gibi onaylatarak ‘orman köyü’nden ‘mahalleye’ çevirmek ve yetkisi olmadığı halde Tepeören için imar uygulaması yapmak gibi iddialar yine Takvim Gazetesi tarafından gündeme getirilmişti. Haberlerin ardından Akfırat’la birlikte Orhanlı’ya da müfettişler gönderilmişti. Müfettişler, Orhanlı’daki incelemelerini sürdürüyor.

Hiç yorum yok: